Adrie Dolman: Ongewoon goede inzichten over verandering van je organisatie

Deze podcast met Adrie Dolman is echt een XXL versie over alles wat te maken heeft met organisatieverandering, agile werken en hoe je meer flow in je organisatie krijgt.

Adrie is agile coach en trainer, komt van oorsprong uit de marketing en toch.. bij elk verandertraject begínt hij met de communicatie. ‘Want, zegt Adrie, ‘Wil je veranderen, kijk dan hoe mensen communiceren. Dat laat mensen zien hoe mensen denken. En dáár moet je beginnen.’

In dit gesprek met Adrie leer je:
– hoe je kan vaststellen of de cultuur van jouw organisatie veilig genoeg is (en daarmee ‘bouwrijp’ dus in staat om te veranderen)

– hoe je communiceert volgens de sociocratische methode: waarbij niet ‘de meerderheid’ beslist maar er juist óók geluisterd wordt naar onverwachte invalshoeken en buitengewone ideeën. Die vaak de verandering in gang zetten.

– welke bedrijven vroeg of laat hun ondergang tegemoet gaan: nl die bedrijven die vast zitten in hun eigen denken en systemen

– waarom je voorbereid moet zijn op álles, en hoe je dat doet.

– wat maakt dat juist start-ups zo’n heerlijke flow hebben, en hoe je die zelf krijgt in jouw organisatie.

Luister de podcast hier op Spotify of hier op Soundcloud, of kijk hier op Youtube

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy