Welkom bij de Communicatie Academy!

De afgelopen jaren sprak ik, Karine van den Noort, met vooraanstaande leiders en experts over de essentie van goede communicatie. Omdat ik daar, ook na 20 jaar werken in de communicatie, nog altijd door gefascineerd ben. Want zeggen wat je doet, doen wat je zegt – en dit laten zien op een manier die gezien en gehoord wordt... dat klinkt simpel, maar is het zeker niet!

 

Voor wie?

De Communicatie Academy is er allereerst voor ondernemende communicatie-experts (al of niet in loondienst). En verder voor iedereen die gefascineerd is in hoe communicatie werkt en wat je moet doen om daar nog succesvoller in te worden. Zodat je je doelen sneller haalt, meer impact maakt en een verandering teweeg kan brengen.

Waarom?

Dan moet ik terug in de tijd. Toen ik zelf lange dagen maakte als freelancer. Ik zoefde van opdracht naar opdracht, in een hoog tempo. Alle opdrachtgevers waren blij, maar zelf merkte ik dat ik 'op de automatische piloot' ging. Ik trapte op de rem. Dit kan zo niet,
ik beloof kwaliteit maar hoe werk ik daar eigenlijk aan? Er was geen werkgever die mij 'een leven lang leren' voorhield en een opleidingsbudget aanbood. Ik moest het allemaal zelf organiseren en startte met de Communicatie Podcast. Vanuit een honger naar nieuwe kennis en inzichten. De afgelopen drie jaar zijn jullie met me mee gaan luisteren en ongemerkt is er een rijke bron van content ontstaan. Over alle facetten van communicatie, zowel voor je persoonlijk als voor je bedrijf of organisatie.

Ik ben dankbaar dat zoveel leiders en experts hun kennis met mij hebben gedeeld. Een groot cadeau, dat ik nu graag weer doorgeef. Omdat ik er zelf een betere adviseur van ben geworden en ook persoonlijk als mens ben gegroeid. Oprecht! Alleen door te luisteren, te vragen, te reflecteren, toe te passen. Hopelijk helpt het jou ook! Laat je het weten?"

Tot snel dan!

Karine

 

Tip: Connect met mij via LinkedIn of Instagram.

Dit staat voor je klaar

Persoonlijke impact

In dit thema ontdek je hoe je jouw persoonlijke communicatie effectiever kunt maken. Hoe zorg je dat er geen ruis zitten tussen wie je bent, en wat je zegt? En hoe maak je de impact groter in een persoonlijk gesprek, op het podium, aan de onderhandelingstafel. Al die zaken die je niet zo snel in de schoolbanken leert en jezelf maar een beetje eigen moet maken. Maar echt, er zijn zoveel technieken en inzichten. Geniet van deze reeks!

Gedragsverandering

Het grote vraagstuk van deze tijd: hoe stimuleren we ander gedrag en welke communicatietechnieken kunnen we daarvoor inzetten? Welke woorden, beelden en 'hacks' kies je om mensen in beweging te zetten. Hoe gaan mensen mee met jouw hogere doel? Ontdek je in deze reeks, geniet ervan!

Online & Tech

Hoe ben je effectief in je online communicatie? Welke mogelijkheden zijn er om AI en tech daarbij in te zetten en.. speelt ethiek hier nog een rol? Verplichte kost deze serie en mijn tip: start met het interview van Aaron Mirck. Over het belang van menselijke aandacht in een tijd waar tech onze levens nadrukkelijk binnen is gekomen.

Strategie

Het vak van communicatie-expert wordt steeds strategischer. En ook als ondernemer of leider moet je heel goed weten welke route je volgt om je doel te halen met je communicatie. In een gepolariseerde buitenwereld kan een ogenschijnlijk kleine opmerking grote gevolgen hebben. En er zijn legio communicatiekanalen en -tools, maar welke kies je? Dat hangt af van ... je strategie.

Interne communicatie

Hoe blijven we in verbinding met onze mensen? Dat is na de Covid-periode en met een krappe arbeidsmarkt een vraag die in vrijwel elke organisatie urgent is. Elk interview belicht een ander aspect: leiderschap, veerkracht, feedback geven, elkaar durven vertrouwen en meenemen met effectieve storytelling. (Tip: het interview met Cor Hospes is het best beluisterd.)

Marketingcommunicatie

Een serie met de laatste inzichten op het gebied van marketingcommunicatie. Voor ondernemers, professionals en eigenlijk iedereen die in goed contact wil staan met klanten. Spoiler alert: de persona werkt niet meer! Check gelijk het interview met Tom de Bruyne als je daar meer over wilt weten.

Abonneer je gratis en ontvang 5 audiotrainingen

Good to know: maandelijks vul ik deze thema's met nieuwe interviews. Wil je steeds het nieuwste aanbod van de podcasts in de Communicatie Academy ontvangen? Abonneer je op onze podcast-nieuwsbrief. (Tip: je ontvangt bij je inschrijving gelijk 5 gratis communicatietrainingen in je mail.)

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy