Corine Jansen: De kracht van luisteren (serie: Staying Human)

In deze aflevering van de Communicatie Podcast spreek ik Corine Jansen, luisterexpert en mede-oprichter van de Global Listening Movement. Volgens Corine is ‘gehoord worden’ een basisbehoefte van mensen. En hoe lawaaieriger onze samenleving, hoe sterker deze behoefte.

Daarmee is dit interview gelijk ook een appel op leiders en professionals. Creëer luister-ruimte, juist voor die mensen die niet direct hun mening klaar hebben. Het ‘stille midden’ in jouw organisatie. ‘

Hoe je dat doet, dat hoor je in het interview. Plus heel veel tips en inzichten over:

  • Waarom luisteren ten diepste gaat over het omarmen van de menselijkheid
  • Hoe je, zeker als luisteraar, je eigen instrument bent wat luisteren en zelfzorg met elkaar te maken hebben
  • Het verschil tussen ‘luisteren naar’ en ‘luisteren met mensen’
  • Waar juist communicatieprofessionals nog meer mogen luisteren
  • Waarom luisteren een ethische keuze is
  • Het belang van kritisch denken en nieuwsgierigheid

Ik vond dit weer zo’n speciaal gesprek, je hoort mij in het interview ook helemaal rustig worden. Wat luisteren doet.

Over Corine Jansen
Corine ​ is zelfstandig chief listening officer. Ze noemt zich geen expert, maar een beoefenaar. Een student voor het leven. Ze werkt onder meer voor zorginstellingen en in het bedrijfsleven. Hiervoor was Corine Chief Listening Officer bij het RadboudUMC en had ze verschillende posities als communicatiemanager.
Vorig jaar richtte Corine met twee anderen de Global Listening Movement​ op. Een platform waar professionals afkomstig uit inmiddels 33 landen zich inzetten voor de kracht van luisteren.

Heb je 12 september al in je agenda?
Dan organiseer ik als afsluiting van dit podcastseizoen het Communicatie Fest Staying Human. Dit wordt een communicatie-event zoals je dat nog nooit eerder gezien hebt. Meer weten en direct je ticket boeken? Ga dan naar www.stayinghuman.nl

Geïnspireerd om te gaan luisteren? 😉
Je vindt de podcast met Corine op Spotify, SoundCloud en YouTube.

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy