Friso Fennema: Waarom rationele argumenten niet werken

‘Leuk, besturen en politiek. Maar uiteindelijk gaat het om communicatie’ is de overtuiging van Friso Fennema. Hij kwam tot dit inzicht toen hij als student politicologie de plannen voor de vernieuwing van het stadshart in Groningen van dichtbij mee maakte. Alles klopte op papier, iedereen was iedereen meegenomen. En toch ging het plan niet door omdat de tegenstanders van het plan foto’s verspreidden van de Martinitoren die in hun opinie zou bezwijken door de plannen.

‘Hoe kan dat?’ Deze vraag fascineerde Friso zo dat hij het roer omgooide en van politicologie overstapte naar het vakgebied van communicatie.
Over de inzichten die hij opdeed, zijn ervaringen aan het Binnenhof en zijn ‘bijbel’, het boek ‘Thinking fast and slow’ gaat deze podcast.

Friso Fennema
Friso is directeur Communicatie bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat én gepokt en gemazeld als woordvoerder aan het Binnenhof. Zo was hij de communicatieadviseur van Mark Rutte toen Rita Verdonk daar de tweede ‘man’ was, en opstapte. Ook andere bewindslieden als Kamp, Asscher en Koolmees heeft Friso bijgestaan als woordvoerder. Friso werkte bovendien een jaar in Caribisch Nederland als hoofd communicatie van de Rijksdienst waar hij de basis legde voor de communicatieafdeling in deze gebieden.

Luister de podcast hier op Spotify Of kijk op Soundcloud

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy