Hoe toegankelijk is onze digitale wereld eigenlijk? (serie: Staying Human)

Alles zoveel mogelijk digitaal, lekker makkelijk. Toch? Niet voor iedereen, vertelt Karien Sondervan, directeur van Cybersoek, ons in deze aflevering van De Communicatie Podcast.

Jij en ik kennen feilloos onze weg in de digitale wereld. En als iets niet lukt? Dan ligt dat niet aan ons, maar geven we de slecht ontworpen website, het onhandige systeem of het haperende internet de schuld.

Zo is het dus niet voor iedereen. Er is een groep mensen, ook in Nederland, die helemaal niet zo digitaal vaardig is. En die dus ook steeds vaker de boot mist, omdat zo veel tegenwoordig digitaal gaat. Als bij hen iets niet lukt, zien ze dat niet als iets vervelends buiten zichzelf, maar betrekken ze het op zichzelf. Zij zijn blijkbaar niet goed genoeg.

Karien houdt ons dan ook een spiegel voor: houden we wel genoeg rekening met deze groep mensen? Durven we uit onze eigen comfortabele bubbel te stappen en uit te reiken naar anderen? Kiezen we alleen voor ons eigen gemak, of ook voor dat van de gebruiker of klant?

Een ontzettend mooi en tikje confronterend gesprek. Ik ben heel benieuwd of jij net zo geraakt wordt als ik door dit interview. Luister ‘m direct via SoundCloud of Spotify, of bekijk de podcast via YouTube.

Over Karien Sondervan
Karien Sondervan is directeur van Cybersoek, een platform in Amsterdam voor digitale zelfredzaamheid, door ondersteuning en educatie. Met een achtergrond in de antropologie en een brede maatschappelijke interesse, zet Karien zich in voor degenen die ongelijkheid ervaren, waarbij ze voortdurend menselijk contact en gemeenschapsopbouw benadrukt. Haar passie voor inclusie en empowerment drijft haar om zich in te zetten voor gelijke toegang tot technologie.

Heb je 12 september al in je agenda?
Dan organiseer ik als afsluiting van dit podcastseizoen het Communicatie Fest Staying Human. Dit wordt een communicatie-event zoals je dat nog nooit eerder gezien hebt. Meer weten en direct je ticket boeken? Ga dan naar www.stayinghuman.nl

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy