Astrid Groenewegen: ‘Hoe werkt gedrag? En vooral: hoe kun je het beïnvloeden?’ 

Hoe werkt gedragsverandering en waar gaat het vaak mis? 

Hoe kun je gedrag beïnvloeden? Zodat mensen daadwerkelijk bij je gaan kopen, meegaan in een verandering, of, nog mooier: beter voor zichzelf en voor de wereld gaan zorgen. En kán dat eigenlijk wel.. of blijft het een ongrijpbaar iets en zul je nooit weten of je met je communicatie je ambitieuze doelen gaat realiseren? 
 
Ja, het kan zéker, stelt Astrid Groenewegen in de Communicatie Podcast. Maar dan moet je wel snappen wat de psychologie is achter gedrag.  
Na jaren van onderzoek, testen en ontwikkelen ontdekten zij en haar partner Tom de Bruyne wat er mist in veel communicatieplannen, concepten en campagnes: de laag van gedragsexpertise. Pas als je weet hoe mensen onbewust keuzes maken en hoe gedrag tot stand komt, kun je dit voorspelbaar sturen. 
 
Het interview is te beluisteren bij De Communicatie Podcast op Soundcloud, Spotify of iTunes of te bekijken op Youtube.  Meer over Astrid en het aanbod van SUE vind je hier: SUE Behavioural Design


Persoonlijke tip van Karine:

Kijk eens bij deze training: Behavioural Design Fundamental Course zeker als je meer wilt weten over gedragswetenschap. Ik volgde de tweedaagse en het hielp me om beter te snappen hoe gedrag ‘werkt’ en hoe je het kan beïnvloeden, ook met je communicatie. En verder maken ze bij SUE echt een feestje van die dagen, ik kom er graag!

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy