Jaap de Bruijn: ‘Wat traditioneel in onderhandelingen vaak mis gaat. En hoe het anders kan’

Jaap de Bruijn is Teamlead Engagement bij Coöperatie VGZ, voor velen van jullie denk ik wel bekend. Een zorgverzekeraar zónder winstoogmerk, en met de grote missie om ‘Nederland gezonder maken’. We hebben het over:


– Hoe werkt VGZ hieraan sámen met alle belanghebbenden (ziekenhuizen, huisartsen, maar ook ondernemers en vernieuwers buiten de zorg) en: is dat überhaupt wel te doen want die belangen staan toch tegenover elkaar?
– Hoezo kan een zorgverzekeraar die verbindende partij zijn?

Jaap vertelt ook over wat ik maar even noem ‘het nieuwe stakeholdermanagement’. Niet redeneren vanuit het eigen belang maar vanuit het hogere maatschappelijk belang. Geen zaken tegen elkaar wegstrepen en traditioneel onderhandelen maar via dialogen en aan bestuurstafels het gesprek met elkaar opzoeken.
En op mijn prangende vraag: maar blijf je dan niet vooral in rondjes praten? Hoe kom je daadwerkelijk tot actie? Heeft Jaap mij een heel mooi inzicht aangereikt waardoor bij mij gelijk allemaal kwartjes vielen. (Als je kijkt op Youtube zie je dat ook overigens maar dat terzijde:-)

Luister de podcast hier op Spotify of hier op Soundcloud, of kijk hier op Youtube

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy