Jort en Juri: Hoe houd je iemand een eerlijke spiegel voor en geef je ongevraagd advies?

Durf jij altijd feedback te geven? Mensen een eerlijke spiegel voorhouden? Vertellen wat je echt vindt? Ik moet altijd iets over een drempel. Kan anderen goed aanmoedigen om dat ‘schuurgesprek’ aan te gaan maar als ik dan zelf…  Toch heb ik me een paar jaar geleden voorgenomen om het wel te doen. Niet meer mijn mond te houden maar als ik iets vind, dat wél te zeggen.

En daar blijk ik mee op het goede spoor te zitten. Volgens hofnarren Juri Hoedemakers en Jort Verhage kun je álles zeggen, als het maar opbouwend is. Gewoon doen, zeggen deze ondernemers. Klinkt eenvoudig, maar waar hebben we dan hofnarren voor nodig?

De hofnar keert na 232 jaar terug, in het bedrijfsleven dit keer. Om de belangrijkste hofnar-vraag meteen maar te spiegelen: waarom? En wat kunnen wij daarvan leren?

In deze aflevering van de Communicatie Podcast hoor je:

– Wat een hofnar doet.
– Waarom dat voor organisaties waardevol is.
– Hoe Juri en Jort binnen Afas ‘hofnarren’ alsof het een werkwoord is.
– Hoe jij als adviseur jouw innerlijke hofnar én die van je interne doelgroepen tot leven wekt.

En: hoe ik als verbinder een (spannende) spiegelvraag stelde, waarmee ik buiten mijn comfortzone stapte. Precies dáár schudde ik mijn eigen hofnar wakker. Live in de opname.

Luister de podcast hier op Spotify of hier op Soundcloud, of op Youtube

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy