Juul Martin: Hoe gaan mensen mee met jouw hogere doel?

Juul Martin is de man achter het Huis van Overvloed, de deeleconomie en Durftevragen. In dit interview vraag ik hem o.a. hoe het kan dat er zoveel mensen in beweging komen voor de goede doelen die hij lanceert. Vaak is het immers een worsteling voor leiders in organisaties en bedrijven. Hoe krijg ik mijn mensen mee, hoe verbind ik mensen aan de idealen van onze organisatie, aan de missie van ons bedrijf? Juul: “Vertel mensen over jouw hogere doel, maar zeg ook vooral wat je er praktisch aan gaat dóen.” En: “Het werkt niet als mensen verplicht mee moeten doen. Je kunt jouw hogere doel nooit opleggen. ”
Hoe dan wel, en vooral: hoe dan wel in organisaties waar mensen immers niet vrijwillig zijn, maar in dienst.. daarvoor deelt Juul in dit interview veel mooie en haalbare tips!

Juul Martin
Volgens Juul worden we gelukkiger als we goed zorgen voor onze planeet en voor elkaar, en onze eigen dromen waarmaken. Over de hele wereld zijn mensen dankzij de inzet van Juul aan het delen geslagen, van auto’s tot slaapplaatsen. Hij kreeg landelijke bekendheid met het Huis van Overvloed, waarbij hij met overtollig bouwmateriaal en de hulp van veel vrijwilligers voor minder dan duizend euro een huis bouwde. Juul Martin schreef het Handboek voor Wereldverbeteraars en richtte de School voor Wereldverbeteraars op. Juul zelf over zijn aanpak: “Ik ontmoet zo veel mensen met de mooiste ideeën en dromen. Een flink deel van hen gaat niet op pad om ze waar te maken, omdat ze het eenvoudigweg nog niet geleerd hebben te doen. Zonde. Ik wil het ze daarom allemaal leren.”

Luister de podcast hier op Spotify of hier op Soundcloud

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy