Maria Punch: “De kracht van bewust stemgebruik.” (Serie: Staying Human)

Een interview met Maria Punch, stemcoach, media- en presentatietrainer. We spreken over de kracht van menselijk stemgebruik. En hoe je, als je je stem bewust inzet, je autoriteit en overtuigingskracht kan versterken.


Tijdens ons gesprek voelde ik zelf direct het effect. Want Maria is een ongelofelijk prettige gesprekspartner en tegelijk ervaar je natuurlijke autoriteit. Ze vertelde me hoe ze als radio-nieuwslezeres heeft geleerd welke lagen een stem heeft en hoe er met die stem, deuren voor je open kunnen gaan. Daarbij deelt ze en passant handige strategieën die je na het luisteren van het interview zelf ook direct kan toepassen.


Wat je leert van deze podcast:
– Hoe een verandering in je stemgebruik je autoriteit en overtuigingskracht kan beïnvloeden
– Wat ‘contextgevoelig’ stemgebruik is (en wat je daaraan hebt als je het weet:-)
– Hoe stemoefeningen bijdragen aan een energiek en overtuigend gesprek
– Hoe intentie en emoties stemgeluid ‘kleuren’ en wat het effect daarvan is
– Wanneer we stemverheffing zien als ongewenst gedrag en wanneer niet
– Wat de impact is van AI op stemgebruik en welke ethische overwegingen je daarbij kunt hebben

Over Maria Punch:
Maria coacht dwars door alle sectoren heen: ze werkt bijvoorbeeld met Kamerleden, advocaten, podcastmakers en wetenschappers. Verder is Maria als vaste trainer verbonden aan BNR Nieuwsradio waar ze lange tijd als nieuwslezer en redacteur werkte. Betere representatie van vrouwen is een belangrijke drijfveer voor Maria. Ze is een van de coaches bij TedXAmsterdamWomen en juryvoorzitter van de Vrouw in de Media Award.

Luister de podcast hier op Spotify of hier op Soundcloud, of kijk hier op YouTube

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy