Mathilde Maas Kuper:Hoe ga je pijnlijke gesprekken aan?

In deze editie van De Communicatie Podcast spreekt Karine met Mathilde Maas Kuper over een nog onbesproken thema op de werkvloer: pijn. Maar al te vaak gaan we in organisaties aan de slag met de gevolgen van pijn: emotie, weerstand en ander gedrag dat daaruit voort komt. Maar over de oorzaak hebben we het niet zo. Waar komen al die emoties vandaan? Hoezo schiet iemand in de weerstand of worden mensen onbereikbaar?

In dit gesprek met Mathilde leer je:

– dat pijn een ‘prikkel’, een feit is, met emotie en gedrag tot gevolg
welke informatie er zit in pijn
– hoe je pijnlijke thema’s op een goede manier bespreekbaar maakt én wat dat oplevert
– hoe je de pijncultuur van jouw organisatie kan herkennen én indien nodig kan veranderen.

Dit is zo’n interview waar je gelijk handvatten uithaalt voor jouw eigen communicatie. Vanwege de bewustwording (we gaan toch die pijnlijke gesprekken liever uit de weg immers…) en vanwege de methodiek (hoe doe je het goed als in: niet met de botte bijl, niet ontwijken, maar hoe wèl?).

Luister de podcast hier op Spotify of hier op Soundcloud, of kijk hier op YouTube

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy