Datum

Sprekers

Leren over menselijkheid en mens-zijn in deze toekomsttijd. Van wie doe je dat? Ontdek hieronder wie jou mee gaan nemen tijdens het Communicatie Fest Staying Human.

Keynote speaker

Heb je je wel eens bedacht dat jij als communicatieprofessional, leider of ondernemer een (latente) geluksbrenger bent? Je wilt van betekenis zijn. Impact maken. Je bevindt je in allerlei systemen, maar je doet het voor mensen.

Geluksprofessor Patrick van Hees neemt je op het Communicatie Fest mee in de gelukswetenschap. Patrick is al bijna twintig jaar expert, spreker en auteur over leiderschap, verbinding en geluk. Hij publiceerde vier bestsellers, waaronder ‘de Geluksprofessor’.

Tijdens het Communicatie Fest krijg je jouw persoonlijke recept voor geluk in een uniek geluksrapport. In zijn keynote vertaalt Patrick wetenschappelijke inzichten naar onze dagelijkse praktijk. Hij laat je zien wat het belang is van meer geluk in onze wereld. Voor jou, je omgeving en de maatschappij als geheel.

Spreker bij ontbijt en netwerkborrel

Je komt niet naar een event voor kennis, je komt voor de toepassing ervan. Daar gaat Maaike Maaike Bruggeman als business trendwatcher je bij helpen.

Het begint al bij het ontbijt in de 'kas' van Yügen Forest. Daar word je 'aangezet' zodat je alles uit je dag kunt halen. We starten met uitzoomen: wat zegt de tijdgeest ons? Met welke trends en ontwikkelingen hebben we rekening te houden? Waar zit voor jou de winst deze dag?

Tijdens de netwerkborrel geeft Maaike haar belangrijkste take-aways en kun je al jouw vragen stellen. Welke ontwikkeling kan jij beter voorbij laten gaan? En wat heb je wél te doen? Met de handout van deze sessie kun je direct thuis aan de slag.

Maaike werkte meer dan 10 jaar als strateeg en business developer in o.a. de financiële sector. Ze werkt inmiddels 9 jaar als business consultant voor high performance ondernemers en voor de top van (non profit) organisaties en het bedrijfsleven.

Spreker bij flow 'Vriendschap'

Goede vrienden hebben aan één woord genoeg. Er is een verstandhouding die tegen een stootje kan. Onderling begrip.

Maroesja van der Pols geeft jou een belangrijke sleutel waarmee je die vriendschapsenergie je organisatie of bedrijf in brengt. Door te onderzoeken hoe begrip werkt.

‘Ja maar je neemt altijd jezelf mee’ zeggen we vaak. Klopt, maar wie ben jij dan? Hoe maak jij je keuzes? Hoe kijk jij naar je wereld? Hoe maak jij een connectie met de ander? En... hoe maak jij het verschil in die wereld, bij de ander? Daar krijg je inzichten  én tools voor die je nog niet kent. Én die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Maroesja is bedenker van het 7LIFE assessment, een uniek profiel met jouw communicatiekracht en voorkeuren voor leren, ontwikkelen en veranderen. Ze geeft leiding aan een netwerk van trainers en coaches die bedrijven en particulieren helpen met de producten en diensten van 7LIFE.

Spreker bij flow 'Aandacht'

Welke invloed heeft stress op onze communicatie? Dat gaan we onderzoeken met Jort. We staan stil bij wat bewust (en onbewust) onze aandacht vraagt. En hoe je stress beter kunt reguleren, zodat het je in de verbinding met andere mensen niet in de weg staat.

Dat doen we aan de hand van onze ademhaling (lees je goed!) want daar zit een belangrijke sleutel. In een laagdrempelige oefening ontdek je dat je ademhaling kunt inzetten om spanning te reguleren, direct en indirect.

Jort is geregistreerd adem- en ontspanningstherapeut, mindfulnesstrainer en mede-eigenaar van de Kiemschuur. Een centrum op een prachtige locatie in Noord-Nederland met een trainings- en behandelaanbod om een pas op de plaats te maken.

Jort werkte als verpleegkundige en daarna als trainer en coach voor een grote zorgorganisatie. Hij ontdekte hoe groot de invloed van veel en soms langdurige stress is op vakmanschap, en kwaliteit van leven. Hij gooide het roer om en heeft zich de afgelopen vijftien jaar gespecialiseerd  in (de behandeling van) niet-functionele spanningspatronen.

Motto van Jort: "Niet praten over aandacht, maar het gewoon doen! Ervarend leren!"

Spreker bij flow 'Tech'

De verwachting is dat AI ons productiever maakt. Maar op dit moment zorgt kunstmatige intelligentie er juist voor dat we niet productiever worden. Wie houdt wie nu voor de gek, of: houden we onszelf voor de gek?

Aaron Mirck laat je nadenken over de invloed van technologie op je leven. Zijn keynote is een mix van filosofische inzichten en praktische tips.  En soms zal het schuren, want: hoe bewaak jij als leider of (communicatie)professional aandacht?

Aaron Mirck is spreker over technologie, AI, digitale etiquette en slimmer werken. Hij schreef diverse boeken over technologie waaronder zijn nieuwste boek 'AI voorbij de hype'.

vraagteken

Binnenkort vind je hier meer sprekers!

In de komende weken maken we regelmatig nieuwe sprekers bekend.

Kom gauw terug om nieuwe sprekers te ontdekken!