Herman Kok: “De volgende werkplek transformatie is werken in de metaverse” (serie: Staying Human)

Deze aflevering van De Communicatie Podcast gaat over werken en leven in de metaverse. Dat gaan we doen, als je Herman Kok, de gast in deze aflevering mag geloven. En velen met hem. Nog een jaar of 5, 10 misschien.

Ik vind daar wat van. Het lijkt me koud en ongezellig. Niet meer naar je werk fietsen. Maar hop met één klik in de digitale twin van je kantoor, met de digitale twin van jezelf. Terwijl je kiest voor een omgeving en setting die bij jou past en eigenlijk gewoon binnenloopt. Een nieuwe wereld gaat voor je open. Maar wil je die wel in?

Aan de andere kant, stel dat het wel een oplossing is? Dat het een nieuwe dimensie geeft aan samen werken. Stel dat we het daar gezellig kunnen inrichten. Verder kunnen innoveren. Niet meer in de file hoeven. (Want laten we eerlijk zijn, naar je werk fietste je toch al niet).

Goed, luister zelf maar. Je krijgt antwoord op deze en nog veel meer vragen:

– Wat is de definitie van de “metaverse”?

– Hoe gaat de metaverse de toekomst van werk en van onze communicatie beïnvloeden? – Hoe kun je je als communicatieprofessional hierop voorbereiden?

– Wat zijn de voordelen en de zorgen bij werken en leven in de metaverse?

Benieuwd naar jouw visie op de metaverse na deze aflevering! Beluister ‘m via SoundCloud of Spotify of bekijk deze aflevering op YouTube.

Over Herman Kok
Herman Kok is docent Workplace Transformation en Entrepreneurship aan Wageningen University en mede-oprichter van The Workplace Transformation Company. Herman houdt zich bezig met vragen als hoe gaan AI, de metaverse en digital twins ons werk en onze communicatie veranderen? Willen we dit, kunnen we dit en.. moeten we dit wel willen? Zijn werk concentreert zich op het ontrafelen van de dynamiek tussen technologie, werk en werkplek en de samenleving.

Meer horen van Herman? Kom naar het Fest!
Herman is ook spreker op het Communicatie Fest Staying Human op 12 september. Een communicatie-event zoals je dat nog niet kent. Daar gaan we aan de slag met het thema menselijkheid. Want er komt een nieuw communicatietijdperk aan. Waar oprechtheid en menselijke verbinding belangrijker zijn dan ooit.

Hoe neem jij jouw plek in in die nieuwe tijd? Welke waarde voeg jij toe? Welke keuzes maak je? Hoe zet jij technologie in? De antwoorden op deze vragen krijg je niet kant-en-klaar aangereikt. Je gaat het ontdekken in de interactie met andere deelnemers. In werkvormen en workshops die plaats vinden midden in de natuur.

Dit wil je niet missen. Dus ben je leider, professional of ondernemer? Bestel dan snel je ticket op www.stayinghuman.nl

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy