Cor Hospes: Hoe bouw je een liefdevolle organisatie? (serie: Staying Human)

In deze aflevering in de serie Staying Human gaat het over, jawel, de liefde. Want hoe liefdevol zijn onze bedrijven en organisaties nog? Cor Hospes is mijn gast in deze podcast. Hij schreef een boek over liefdevolle organisaties.

Tip: In het interview noemen we het communicatie-event op 12 september, kijk op www.stayinghuman.nl voor meer info&tickets

In deze podcast deelt Cor een paar bijzondere ontdekkingen:

  • Je ‘purpose’ is een magneet voor medewerkers. Het inspireert je medewerkers en bindt hen aan je organisatie, op een liefdevolle manier.
  • Zelfliefde (ja, echt) vormt de basis voor leiderschap en voor het creëren van een liefdevolle en betekenisvolle werkomgeving.
  • Als communicatieprofessionals moet je je bewust zijn van je eigen achtergrond en persoonlijke eigenschappen. Want die beïnvloeden je eigen communicatiestijl.

Niks geen soft gedoe dus, die liefde. Maar keihard nodig in deze tijd. Cor geeft in de podcast ook nog antwoord op vragen als:

  • Welke impact heeft de COVID-19-pandemie gehad op bewustwording en verandering in werkgedrag, met name met betrekking tot menselijkheid in zakelijke omgevingen?
  • Wat zijn enkele praktische voorbeelden van het creëren van een veilige ruimte voor menselijkheid binnen organisaties? En welke rol spelen leiders hierbij?
  • Welke uitdagingen en kansen brengt het integreren van liefde en menselijkheid in zakelijke omgevingen met zich mee? En hoe kun je hier als communicatieprofessionals mee omgaan?

Over Cor
Cor Hospes is trainer en coach en auteur van verschillende marketing-, en managementboeken waaronder enkele bestsellers. Hij adviseert bedrijven, coacht managers en ceo’s en is oprichter van het contentmarketingbureau Merkjournalisten, dat verhalen maakt die mensen en merken in beweging brengen.

Luister of kijk voor een dosis liefde!
Luister de podcast hier op Spotify of hier op Soundcloud, of kijk hier op YouTube

CommunicatieAcademy

Steeds meer professionals, bedrijven en organisaties zijn aan het nadenken over hun bijdrage aan de wereld. In De Communicatie Academy leer je van landelijke sprekers hoe je meer impact kunt maken en welke communicatietechnieken, tools en vaardigheden je hiervoor nodig hebt. De Communicatie Academy is een initiatief van Karine van den Noort, oprichter/eigenaar van De Communicatie Experts en host van De Communicatie Podcast.

Connect met Karine via LinkedIn of Instagram.

Privacy Policy